Hjernerystelse

Hjernerystelse – medførende problemer som hovedpine, træthed, svimmelhed og synsforstyrrelser, nakkesmerter og kognitive problemer. Behandling vil bl.a. bestå i vejledning i at lære at håndtere sin hverdag, lære sine ressourcer at kende og langsom integrering til dagligdagen, synstræning, da samspillet af øjnene kan blive påvirket efter en hjernerystelse, balancetræning, da det vestibulære system kan blive påvirket (balanceorgan i øret) og evt. behandling af nakken og øvrige muskulære problemer som kan opstå efter en hjernerystelse.

Behandling af hjernerystelse kan have en meget varierende tidshorisont som kræver tålmodighed, forståelse og hjælp til håndtering af eget problem i samarbejde med behandleren.

Synsproblemer

Synsproblemer nedsat samarbejde mellem dine øjne fx som af følge af hjernerystelse, nakkebesvær og piskesmæld. Symptomer er bl.a. at øjnene løber i vand, træthed i øjnene, svært ved at fokusere og stille skarpt på fx mobil, pc og tekster, som kan udløse hovedpine, svimmelhed og evt. kvalme. Svært ved at orientere sig eller bedømme afstande, f.eks. i trafikken.

Jeg kan lave en samsynstest og vurderer graden af problemet om det er noget som kan behandles i klinikken eller en sekundær vurdering af en optometrist er påkrævet.